Joep's Kapel | Gedachtestof #43 Leeve Harold
15778
post-template-default,single,single-post,postid-15778,single-format-standard,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #43 Leeve Harold

19 apr Gedachtestof #43 Leeve Harold

In deze vluchtige tijden van regelwerk en gedoetjes rondom de concerten ben ik enorm blij met hulp van vele mensen om me heen. Het gaat immers om het spelen, de concerten zelf. Maar voor mij voelt het soms dat ik veel moet doen, doen en nog meer doen wat niks met muziek maken te maken heeft. Lastig vind ik het, dan is weerstand de enige kompas die me richting geeft of ik wel ‘juiste’ stappen zet om dit allemaal klaar te spelen. Maar nu grijp ik toch weer terug op wat er NU is. Dit typende zie ik ook weer in dat mijn samenkomen met broeder Harold me veel kan brengen. Zonder zijn aanwezigheid, maar enkel doordat ik hem leer kennen, pas ik weer meer op mijn plaats. Begin ik te luisteren naar mijn adem en komt er een vertrouwen langzaamaan terug. Dan kan ik weer even loslaten. Je schreef in jouw blog dat ik zo mooi dingen uit handen geef, dat klopt. Dat komt deels door mijn afhankelijkheid, ik maak er graag een zootje van, zij het onbedoeld. Dan heb ik aan Marlou een hele fijne hulp, daar voel ik me enorm dankbaar voor. 
Mijn ego vindt het fijn om te zien als er aandacht is voor hem, zo maakt hij allerlei filmpjes en maakt hij relatief weinig ruimte vrij om gewoon even stil te zijn of vrij muziek te maken. Vanavond ga ik weer spelen, daar begin nu mee. Snaren aaien en verder niks. 
Leeve Harold, zonder het wellicht te weten doop jij mij onder in een oase van bescheidenheid. Wat je geeft komt ook weer terug, hoe of wanneer dan ook. Nu voel ik weer even dat ik even genoeg heb gevraagd van jullie, van mezelf en van mijn grote hulp Marlou. 
Dank…

https://www.haroldk.nl/blog/leeve-joep-1