Joep's Kapel | Gedachtestof #8 Onopzettelijk stil
15092
post-template-default,single,single-post,postid-15092,single-format-video,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #8 Onopzettelijk stil

28 aug Gedachtestof #8 Onopzettelijk stil

De grote zwarte gekrulde deurklink aan de grote zware deur die naar binnen draait doe ik open en meteen komt de eerste koude lucht op een warme zomerdag me tegemoet. Bij de eerste stappen die ik naar binnen zet ontstaat er het gevoel stil te willen zijn. Gekraak van de kerkbank als ik ga zitten en hoor het zacht door de kerk echoën. Ik sluit mijn ogen en hoor even helemaal niks, maar toch lijkt het alsof ik de grootte van de ruimte kan waarnemen met alleen mijn oren. Onopzettelijk en aangenaam stil wordt ik hiervan, hier is iets gaande zegt een stemmetje zachtjes in mijn hoofd. Maar er gebeurt vrij weinig maar er wordt ineens zo ontzettend veel gezien. De chaos van de dag komt voorbij, de dingen die ik allemaal nog ‘moet’, maar ook  ideeën die onopzettelijk boven komen drijven. Ik zag laatst van John Cleese een mooi fragment dat ging over creativiteit. Hierin liet hij doorschemeren dat verveling, stilte en momenten van rust of zelfs slapen voor groot belang zijn om creatief bezig te kunnen zijn. Zou de stille Lambertuskerk een mooi fundament kunnen zijn hiervoor? Gewoon weer even stil zijn met je gedachten die opspringen vergezeld door de kraakjes en piepjes van de kerkbanken?
Het lijkt me werkelijk ontzettend mooi om deze fundamentele stilte te mogen delen met jullie in de crypte van De Sint Lambertuskerk in Horst. De stilte, mooi gecombineerd met muziek en ‘de’ boodschap, eentje die je niet zo snel in de lokale supermarkt vindt.
Ik deel het graag met jullie op 24 en 25 september!

Tickets zijn vanaf donderdag 1 september online verkrijgbaar via crowdfunding.

ferme knuffel
Joep