Joep's Kapel | Gedachtestof #7 Sterrenkijkers
15049
post-template-default,single,single-post,postid-15049,single-format-standard,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #7 Sterrenkijkers

30 jul Gedachtestof #7 Sterrenkijkers

 

De hele dag door krijgen woordgrappen in mijn hoofd de vrije loop en kan de filosoof tussen mijn oren alle kleinigheden plat relativeren, totdat er even flink op de rem wordt getrapt. Die rem is niet altijd nodig, want soms dan mogen de speelse gedachten volledig de vrije loop krijgen, geen chaos, maar spel, bijzondere momenten van bewondering van ons bestaan.

Met pap zat ik een jaar of 20 geleden in de tuin, van ons toen nog nieuwe huis, te kijken naar de sterren in onze ligstoelen. We filosofeerden over de machtige natuur buiten onze dampkring en de nietigheid van ons kleine, korte bestaan. Over hoe ik soms dingen serieus kan nemen, maar dat dit komt te vervallen als we heel ver uitzoomen, heerlijk kijken zonder pieker gedachte. Deze momenten ervaar ik nog steeds met ontroering, met en zonder mijn pa, maar altijd met een lichte ontroering die lichtpuntjes in het universum van mijn brein doen oplichten.
Het wordt weer eens om deze vakantie weer eens sterren te gaan kijken, met m’n pa.

 

Sterrekiekers


ik teiken in de lóch
punte aan mekaar
soms verschient d’r en gezicht
mien blik op oneindig
tusse alle sterre door
zien mien gedachte
alliën op ow gericht