Joep's Kapel | Gedachtestof #38 warme douche
15675
post-template-default,single,single-post,postid-15675,single-format-standard,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #38 warme douche

21 nov Gedachtestof #38 warme douche

Ik sta onder de douche en voel me heel erg naar worden. Een irritatie, boosheid, gevoel van depressie dat ik herken van jaren terug, dat uit het niets lijkt te komen uit zich en maakt me bijna aan het janken. Alsof er iets in me gezegd wordt, “stop, het is genoeg”, waarna mijn gedachten meteen kijken naar wat ik nodig heb, een pauze, verandering in mijn werk of agenda? Er springen van allerlei idee├źn of gedachten op die om aandacht vragen. De ene gedachte zegt, ga eens op deze manier lesgeven of kijk eens naar wat je anders zou kunnen doen. Doen, doen, doen, doen, van alles in mijn hoofd en van alles over doen en oplossingen zoeken. Er knaagt, terwijl ik dit allemaal typ, ook een gevoel aan me dat een stemmetje meeneemt dat me vertelt dat ik er niet goed aan doe om niks te doen of gas terug te nemen.
“Je verdien niet gek veel, hoe ga je ooit zo een hypotheek krijgen?
“Ga eens sporten, of kom ik beweging, je bent lui.”
Als ik het opschrijf, deel met anderen kan ik het misschien kwijt…
Anyway er is al iets opgelucht, er is iets kwijt en er is een besluit genomen, ik ga vandaag beginnen eens een stap terug zetten. Dankjewel dat ik het even kwijt kon, dit voelt voor mij nu al als een warme douche.