Joep's Kapel | Gedachtestof #25 ’n nominatie voor de Jo Erens Priés, leuk toch?
15487
post-template-default,single,single-post,postid-15487,single-format-standard,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #25 ’n nominatie voor de Jo Erens Priés, leuk toch?

24 aug Gedachtestof #25 ’n nominatie voor de Jo Erens Priés, leuk toch?

Genomineerd voor de Jo Erens Priés? Wat tof!
Na mijn nominatie gekregen te hebben ging ik uit op zoektocht,  wie is Jo Erens eigenlijk? Ik geloof dat ik niet zo traditioneel ingesteld ben.  Toch ben ik wat liedjes gaan luisteren van deze man om te weten waarom er een prijs naar hem is vernoemd. Ik zag dat er is zelfs een standbeeld voor hem gemaakt in Sittard. Mooi om te beluisteren, authentiek en lekker ‘zuujes’, eigenlijk zou ik over hem een blog moeten schrijven.

Er gebeurde er iets in me dat ik ‘op papier’ wilde zetten. Van binnen heb ik het niet op wedstrijden die betrekking hebben op muziek of wat er omheen gebeurt. Muziek is voor mij muziek, en wat eromheen gebeurt, gebeurt eromheen, wellicht om een plaatje compleet te maken. Zelf ben ik ook  vaker gevraagd om te jureren voor bandwedstrijden, maar heb hier een nare smaak bij. Er ‘moet’ iemand winnen, dat betekent dat er ook iemand moet verliezen en je hebt er niks voor hoeven te doen om te winnen of verliezen. In wezen maakt het dan niet zo’n verschil, maar als we dan mogen kiezen is het orgastisch euforie wat we allemaal willen.

Mark, Jacques-Paul en Linda zijn samen met Joep’s Kapel genomineerd, ik heb hen allemaal al zeker meer dan eens de hand geschud, recht in de ogen aan gekeken en een een gesprek gevoerd. Met de een iets meer of vaker dan met de ander, maar met allen van hen heb ik niet het idee dat ik me als concurrent of tegenstander zou willen profileren, met niemand overigens, maar dat even buiten beschouwing.
Drie heel fijne mensen waarmee ik het geluk heb de bühn te mogen delen bij de nominatie, waar ik me kwetsbaar bij mag opstellen, misschien wel een beetje te balen als ik naast de 2 andere in hetzelfde schuitje sta of er toch een juich-je te laten zien? In wezen maakt het niet veel uit, al lijkt het tussen de oren toch belangrijk om de ‘score’ voorop te stellen.

Mark en Linda stuurden me binnen een kwartier via Instagram beiden een berichtje naar mij met een liefdevolle lading over mijn been dat ik heb geblesseerd. Meteen schoten er in mijn hoofd gedachten voorbij die het gevoel dat ik hier probeer te omschrijven vertaalden.
“Een nominatie is werkelijk erg leuk, maar hou niet van muziek-wedstrijden.”
Dus laten we ons verenigen met z’n vieren, een drankje en ’n hapje samen doen en gezellig samen zijn op de avond die onze agenda staat gereserveerd als nominatie Jo Erens Priés, even samen zijn en van onze genomineerd samen zijn genieten, lekker na de nominatie van hun muziek genieten.

Ze hebben me niet geboekt die avond, geluk bij een ongeluk zou ik degelijk kunnen zeggen! Dan is voor mij dàt is de prijs, het samen zijn en me even niet laten afleiden van muziek door alles wat eromheen gebeurt. <3

JK