Joep's Kapel | Gedachtestof #23 Parochianen ván Hôrs
15425
post-template-default,single,single-post,postid-15425,single-format-standard,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #23 Parochianen ván Hôrs

07 jun Gedachtestof #23 Parochianen ván Hôrs

Vanochtend sprong ik  met mijn boodschappentas op de fiets en hoorde de kerkklokken al luiden dat het 8.30 was, maar gelukkig woont Deken Woutering dichtbij en stond ik om 8.31 voor de deur. Het was namelijk tijd voor een dankzeggingsmomentje ter afsluiting van het concert op 1 april in De Lambertuskerk. Truus de lieve communicatiedame die druk bezig was met het bijhouden van de administratie nam de moeite om de deur even te openen. Ze liet me binnen en gauw daarna liep De Deken achter haar langs om mij een hand te schudden en vroeg of ik alvast plaats wilde nemen in zijn ontmoetingsruimte. Nog geen minuut later kwam hij binnen met een flinke thermoskan koffie, schonk meteen voor me in en zo begon ons gesprek.

Het was een over en weer van interessevragen, met wellicht de belangrijkste vraag: “Wat waren de reacties van de mensen na het concert?” Onder andere was hierop mijn antwoord dat de mensen ’t erg speciaal vinden dat dit concert ‘zomaar’ in de kerk gegeven kon worden. Waarop zíjn reactie weer was dat hij graag vaker zulke mooie evenementen in de kerk zou willen zien; “Een ‘pilot’ als deze is voor mij een fijne beproeving geweest, hopelijk is dit een ook een uitnodiging om meer in deze mooie kerk te organiseren.”
Verzolgens zei hij, alsof hij de Horstenaar en public toesprak:
“Beste mensen van Horst aan de Maas, het wordt tijd dat we de kerk opnieuw gaan ontdekken.”

De deurbel ging, lieve Truus maakte open en gaf aan dat we ons gesprek helaas moesten afronden, dus gaf ik hem een flesje wijn een exemplaar van de CD en een ferme hand.
Om 9.01 zat ik op de fiets met een mijn lege boodschappentas terug naar huis, zouden er nu meer initiatieven genomen worden in het houden van concerten in de mooie kerk??

Welke ‘parochiaan’ ván Hôrs volgt … ?