Joep's Kapel | Gedachtestof #2 Matrozenpakje
14973
post-template-default,single,single-post,postid-14973,single-format-standard,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #2 Matrozenpakje

29 mei Gedachtestof #2 Matrozenpakje

Deze zondag, 29 mei, een warme dag met een beetje een klam gevoel en een hoge de luchtvochtigheid, een dag dat ik de drumband van Jong Nederland over het mooie centrum van Horst hoorde paraderen en de kerkklokken hoorde zegevieren want het was feest. Deze geluiden deden mij denken aan de dag, 26 jaar geleden. Ik had het matrozenpakje dat mijn moeder had uitgezocht aan en met een witte roos in mijn klamme handje door de Steenstraat marcheerde ik de drumband achterna. Samen met de deken, de kapelaan, de misdienaars, de acolieten (met joekels van vaandels). De broertjes, zusjes, ouders, opa’s, oma’s stonden aan de kant van de weg om ons bescheiden toe te juichen. Want we gingen naar een plek waar we een groots moment zouden voor het eerst gaan vieren. We hadden bovendien weken lang geoefend om in eerste instantie te begrijpen waarom we dit feest vierden. Wellicht in de hoop dat deze overtuiging nog lang zou blijven heugen.

NU, 26 jaar later zie ik geen ouders met hun kinderen door de Steenstraat lopen, ik lees voornamelijk posts op facebook met mooie foto’s mooi ingepakte fietsen en Smartphones. Cadeau’s omdat het hun eerste zal zijn, hun eerste Heilige Communie. Ik ben stiekem wel benieuwd naar hoevaak deze generatie het Huis van God zal bezoeken naast bruiloften en begrafenissen. Ik heb eerlijk gezegd de afgelopen 26 jaar wel erg veel verzuimd. Mijn matrozenpakje past me niet meer, maar misschien wordt het toch weer eens tijd voor een moment van stille bezinning in de mooie Lambertuskerk?

klas communite