Joep's Kapel | Gedachtestof #13 Moeder Natuur blijft de hoofdrol spelen
15237
post-template-default,single,single-post,postid-15237,single-format-video,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #13 Moeder Natuur blijft de hoofdrol spelen

09 nov Gedachtestof #13 Moeder Natuur blijft de hoofdrol spelen

Stel, je zou kunnen zien dat we met z’n allen op deze aarde in een en dezelfde film spelen en dat miljarden mensen hun eigen beelden vertalen met ondertiteling. Van die ondertiteling is er geen een hetzelfde terwijl de film in een soms nogal onoverzichtelijk geheel aan ons voorbij sjeest. Op straat hoor ik mensen zeggen; “Wat zou als híj aan de macht komt? Dan….” een heen en weer van woorden die een gevoel oproepen bij de mensen.
De macht waar we het over hebben in de wereldpolitiek zie ik nu het liefst als ‘overmacht’. Wij mensen zijn onszelf misschien kwijt aan ’t raken in de wereld van de ondertiteling en anderen het idee geven dat we deze film dusdanig naar onze hand kunnen zetten. Terwijl de film gewoon de film blijft en deze is al ongelofelijk mooi van zichzelf. Met ogenschijnlijke macht merk ik op dat hij ook bij mij donkerder wordt. Dan zie ik dat het nu ook weer tijd is om de tekst te laten voor wat het is en opnieuw te kijken naar ’t ‘echte’ nu.
Volgens mij heeft hij geen enkel idee wat hij nu doet… Dat heb ik mezelf wel eens horen zeggen tegen jongens van mijn eigen leeftijd toe ik in de psychiatrie werkte. Deze jongens waren erg slim en soms behoorlijk manipulatief. Maar ze weten op dat moment niet beter. Nu even uitzoomen zit er dan voor zulke knapen wellicht even niet in, maar dat komt pas als de nood weer aan de man is, het moment van zichtbare machteloosheid.
En ja, ik neem een bepaalde mate van weerstand in me bij deze verkiezingen en weet dat ’t een gezond teken is. Ook zie ik dat Amerika hier waarschijnlijk even door een dikke zure appel heen zal moeten bijten. Daar waar ik ook maar iets kan doen, zal ik het doen, maar voor nu ga ik lekker schrijven, spelen, kijken en laat mijn ondertiteling even voor wat ’t is en Moeder natuur blijft de hoofdrol spelen.

Moeder Natuur maakt ook gewoon vandaag weer muziek voor me.