Joep's Kapel | Gedachtestof #19 Wijsheid komt in ieder geval niet uit je wijsvinger
15347
post-template-default,single,single-post,postid-15347,single-format-video,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Gedachtestof #19 Wijsheid komt in ieder geval niet uit je wijsvinger

14 mrt Gedachtestof #19 Wijsheid komt in ieder geval niet uit je wijsvinger

„De aarde biedt genoeg om aan ieders behoeften te voldoen, maar niet voor ieders hebzucht.” 

Wij mensen, denken dat onze planeet ten onder gaat aan onze hebzucht. Maar dat is niets dan minder waar, onze planeet zal waarschijnlijk nog miljarden jaren doordraaien, maar dan vermoed ik eerder zónder ons. Plus, de kans er warmbloedige organismen zullen blijven bestaan na ons uitsterven is enorm groot. Moeder natuur bepaalt (natuurwetenschappelijk makkelijk te onderbouwen) hoe het planetaire bestaan voortleeft en zal gewoon doorgaan met haar ‘spel’ waar ze altijd mee bezig was. Ze heeft het altijd al gedaan en zal denk ik ook nooit stoppen. Misschien zou ik haar kunnen zien als de ‘alwetende’.
Zolang als wij, zogenaamde wijze mens, niet terug kunnen gaan naar moeder natuur zullen de hoeveelheid generaties na ons in aantal simpelweg kleiner worden.

 “Wijsheid komt met de jaren”
Een welbekende gezegde, maar of die nu wel zo up to date is? Ik zie verkrampte politici op het jeugdjournaal stukje bij beetje ontdooien in het jeugdjournaal-debat. Ze worden zachter, ze worden creatiever en verliezen hun scherpe randjes meer en meer. Zouden ze als ze een weekje spelenderwijs met elkaar in gesprek gaan op een bijna kinderlijke wijze ook weer de kinderwijsheid terugkrijgen die we volgens mij allemaal ooit hadden? Die (basis)wijsheid mis ik namelijk enorm!! Het lijkt wel: Wijsheid verliezen met de jaren.

De afgelopen week heb ik me wat verdiept en kom elke keer na lees- en luisterwerk weer met een vol en verward hoofd, niet wetende wat ik ga stemmen, óf ik moet stemmen. Ik ben het moe, maar vanochtend zag ik een wijze dame voorbij komen op mijn laptop. Het was geen lijsttrekker, maar ze leek me erg krachtig, eerlijk, helder en dichter bij moeder natuur. Er kwam zelfs ergens een punt dat het kind in haar naar boven kwam…

Ik ben het luisteren naar politiek erg moe aan het worden, maar ik ga stemmen, stemmen op iemand die wat mij betreft niet is vergeten wie ‘ze’ moedernatuur en wat mij betreft gewoon goed voelde. Woensdag ben ik voor één dag ogenschijnlijk ‘volwassen’, daarna ga ik weer zoveel mogelijk spelen zoals moeder natuur dat voor mij bedoeld heeft.